We hoeven jullie niet te vertellen dat de eventwereld er na maart ineens heel anders uitzag. Alle events werden vrijwel in één keer geannuleerd, zo ook de meeste opdrachten van Coffee on Wheels Rotterdam. Hoe ga je dan verder? Ton, eigenaar van COW Rotterdam ziet toch mogelijkheden. Ook en misschien wel juist in deze tijd. Over hoe hij dat ziet en hoe hij de afgelopen maanden heeft ervaren hebben we hem een aantal vragen gesteld.

Koffie opening

Hoe heb je de afgelopen maanden beleefd?

Ik zou zeggen pak even een bak koffie, want er is zoveel gebeurd. 2020 zag er voor ons uit als een topjaar, tot maart. Binnen één week vielen bijna al onze opdrachten voor de rest van het jaar weg. Natuurlijk een enorme schok die we echt wel even moesten verwerken. Wat nu? Dan blijkt toch dat je weerbaarder bent dan je misschien wel zelf denkt en dat je weer snel in mogelijkheden gaat denken. Wat kan wel en geen energie steken in zaken die niet kunnen of waar je toch geen invloed op hebt. Natuurlijk rekening houdend dat het op dit moment iedere dag weer anders kan zijn.

Zo hebben we de afgelopen maanden niet stilgezeten en hebben we ons bezig gehouden met:

  • Uitwerken van concept hoe je veilig op 1,5 meter kunt genieten van een bak koffie
  • ‘Coffee to Go’ acties in Ridderkerk
  • Leveren van thuiswerkpakketten en relatiegeschenken met onze heerlijke Biscotti’s en Cannoli van Dolci Siciliani
  • Dagelijks verzorgen van koffie bij Pop Up bar Palmboompjes op de Boompjes in Rotterdam, waar je ons nu trouwens nog steeds kan vinden. Hoe we hier terecht zijn gekomen is trouwens ook weer een verhaal op zich
  • Volgen van trainingen om jullie nog beter te kunnen adviseren
  • Contact blijven houden met ons netwerk om te horen welke behoeftes er zijn
  • Kleinschalige koffiecatering vooral buiten of in grote ruimtes zoals een magazijn

Koffie Open Huis

Heeft het je ook positieve dingen gebracht?

Zeker! Doordat alles wegvalt heb je ook de tijd om even wat afstand te nemen en goed te kijken naar je bedrijf. Omdat je vertrouwde manier van werken niet meer mogelijk is ga je breder kijken en dat levert mooie nieuwe inzichten op. Ik denk dat we door de afgelopen maanden als bedrijf alleen maar completer en flexibeler zijn geworden.

Nog meer gericht op beleving en totaalconcepten waardoor we goed kunnen aansluiten op de veranderende vraag vanuit de markt. Deze tijd biedt zeker niet alleen negatieve dingen, het biedt juist ook veel kansen en mogelijkheden.

Welke mogelijkheden voor koffiecatering zie je voor de komende tijd?

Koffie zakelijk event

Koffie zorgt voor verbinding, iets waar juist nu zoveel behoefte aan is. Elkaar live zien, spreken, ontmoeten, dat is waar bedrijven, medewerkers en klanten naar op zoek zijn. Kleinschalig en veilig op 1,5 meter. Juist hierin kunnen wij zoveel betekenen.

Als basis natuurlijk de mobiele espressobar met heerlijk verse ambachtelijke koffie maar daar omheen is zoveel meer mogelijk. Natuurlijk begrijpt iedereen dat de logistiek en de uren hetzelfde blijven, of het nu gaat om een groep van 25 personen of om een groep van 200. Maar door het op een andere manier in te steken blijft het voor beide partijen rendabel en het allerbelangrijkste, er wordt weer gewerkt aan de binding met klanten en medewerkers.

Zo zijn we in staat, samen met de juiste partners, verrassende kleinschalig koffie events neer te zetten die perfect passen in deze tijd en bij de behoefte van onze klanten.

Waar moeten we dan denken?

Zoals ik zei vormt de mobiele espressobar altijd de basis, maar om je relaties of medewerkers extra te verrassen zijn verschillende aanvullende opties mogelijk.

Dan moet je bijvoorbeeld denken aan:

  • Ontbijtservice Koffie of thee met en heerlijk vers croissantje
  • Koffiebreak Koffie of thee met iets lekkers
  • Lunch Heerlijke verse broodjes met koffie, thee en smoothies
  • Middagdip Even naar buiten voor een verse smoothie, heerlijke muntthee of een warme chocolademelk of chai
  • Avondafsluiter Koffie met een heerlijk likeurtje of een ‘take away’ koffie voor medewerkers of klanten die nog en stuk moeten rijden

Smoothie Piaggio

Misschien heb je het wel gelezen in een van onze eerdere blogs, wij kunnen deze koffiemomenten op iedere locatie verzorgen. Een stroompunt hebben we niet nodig. Dit betekent dat het veilig buiten kan op een parkeerplaats, op de stoep voor kantoor, in de tuin van het bedrijf of voor de winkel.

Natuurlijk zijn we ook voorbereid op de winterse maanden die eraan komen. De dekentjes, vuurkorven en heathers staan al klaar.  Op naar mooie kleinschalige koffiemomenten!

Interesse?

Wil je ook gebruik maken van de koffiecatering, maar weet je nog niet precies hoe? Neem dan  vrijblijvend contact op met Barista Ton ,hij helpt je graag!

Wil je de blogs, nieuws en tips van Casabarista Coffee on Wheels Rotterdam niet missen, volg ze dan op facebook LinkedIn Twitter of  Instagram.

Leave a Reply